2019 yılında son derece zorlu bir dönemden geçen ve Haziran ayında başlayan faiz indirimleri ile toparlanma sürecine giren inşaat ve gayrimenkul sektörü 2020 yılından oldukça umutlu.
Türkiye ekonomisinin yeni bir denge arayışında olduğu bir dönemde, 2020 yılının genel ekonomide ve sektörümüzde tam anlamıyla bir dengelenme yılı olacağını düşünüyorum.
Artık var olma, pazar payı kaybetmeme, kârlılıklardan fedakârlık yapmak gibi kavramların dışında sürdürülebilir karlılık, stratejik planlama ve doğru risk yönetimi gibi kavramlar ön planda olacaktır. Sektörde bilgi/birikim ve mali yeterliliği olmayan firmaların elendiği ve pazardan çekildiği bir yol alacağı da açıktır.

************
Yukarıdaki yazı 2019 Aralık ayında yazmış olduğum yazı. 2020 yılı için umut doluymuşuz. Her ne kadar İnşaat sektörü için dönemsel zamanlarda iyi bir yıl olsa da temennilerimiz ve beklentilerimiz 2020 yılı için öngörülmeyen sebeplerle olmamış.
Bu yüzden 2021 yılı için beklentilerimiz analizlerimiz yerine sağlıklı bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum.
2020 yılı bize hayatın ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Bu yüzden bu yıl gezmek görmek istediğiniz yerleri gezmeyi , sevdiğiniz insanlara sarılmayı , yapmak istediğiniz işleri yapmayı ihmal etmeyin. Hiçbir şeyin bizi durdurmasına izin vermeyelim. Her zaman dediğimiz gibi hayatı ertelemediğiniz sağlıklı bir yıl geçirmeniz dileğiyle..