Türkiye Kamu-Sen Sakarya İl Temsilcisi Mehmet Düzlü tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “2020 bütçesi memurun bütçesi değildir. Bu bütçeyle 2020 yılının başta kamuda çalışanlar olmak üzere tüm vatandaşlarımız için geçmiş yıllardan daha da zor geçeceği ortaya çıkmıştır. Biz bu bütçede gelirin kamu çalışanlarından kesilen vergilerle elde edileceğini ama gelirin paylaşımında memurunun adının dahi olmadığını görüyoruz. Önümüzdeki sene için memur ve emekli maaşlarına yüzde 4+4 zam yapılması kararlaştırıldı. Yani ortalama memur maaşına 329 lira en düşük memur maaşına 247 lira zam demektir.
Zaten vergiler her şekilde memurun, emeklinin belini büküyor
Yaptığımız her kuruş harcamada yüzde 25 ile yüzde 45 arasında vergi kesiliyor. Yani verirken cimri alırken acımasız davranıyorlar ama iş maaşlara zam yapmaya geldiğinde bir hedef enflasyondur tutturuluyor.

[[f:fisiltihaberleri/videos/686381525184898]]


Son bir yıl içinde gıda fiyatlarındaki resmi ortalama enflasyon yüzde 25,25 oldu. Doğalgaza yüzde 28 , elektriğe , kılık kıyafete yüzde 18 , okul masraflarına yüzde 13 , kiraya yüzde 12 , gazeteye yüzde 28 , dergiye yüzde 50 , ekmeğe bile yüzde 15 zam geldi ama memura bu sene için yapılan zam enflasyon farkı da dahil yüzde 10 ,25; yani maaşlar şimdiden erimiş durumda.
Yaşamın biraz daha zorlaşacağı bir yıla başlayacağız.
2020 yıllı merkez yönetim bütçe tasarısı, TBBM plan ve bütçe komisyonunda görüşülüyor. Eğer tasarı bu haliyle komisyona geçerse değiştirilmesi mümkün değil. Komisyon tasarıyı bu hali ile onaylarsa memurun idam fermanını imzalanmış olacak. 2020 yılı bütçesi, memurun ve emeklinin kurban edildiği bütçe değil, memurun bütçesi olsun diyor hepiniz saygılar sunuyorum.” 

Editör: Haber Merkezi