2018 yılının Mayıs ayında başlatılan tapu harcı indirimi kampanyası 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmıştı.

Bilindiği üzere tüm gayrimenkullerin tapuda alım satım işlemleri halinde harç ödemesi yapılmaktadır. Yapılan bu ödemeler mevzuat gereği alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı alınır ‘’genelde bizde alıcı tarafından karşılansada’’ bu oran halihazırda satış değeri üzerinden binde 20 oranında tahsil edilir.

Hükümetin ekonomik önlemler kapsamında Mayıs ayında başlattığı kampanya ile tapu harcları binde 20 oranında değil konut ve işyerleri için binde 15 oranında tahsil edilmeye başlandı.Bu olması gereken ideal rakamdı

Hükümet tarafından yapılan mevcut düzenleme için son tarih 31 Ekim 2018 olarak belirlenmişti. Fakat vatandaşlardan ve sektör temsilcileri tarafından bu sürenin uzatılması için yoğun bir talep var. Bu taleplere kayıtsız kalmayan hükümet tapu harcı indirim süresini 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzattı. Artık bu sürenin de sonuna gelinmiş durumda.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından tapu harcı ve KDV indiriminin yıl sonuna kadar devam edeceği 1 Kasım'da açıklanmıştı. İndirim uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Aralık 2018 tarihine kadar tapu devir işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Şu ana kadar ise tapu harcı indiriminin uzatılmasına ilişkin bir başka karar alınmadı.Ne yazık ki imar barışı gibi kanunlar uzatılırken bu madde için böyle bir karar alınmadı.Bu madde geçici olarak uzatmak değil kalıcı bir şekilde rakamın binde 15 oranında sabitlenmesi taraftarıyım.

Mevcut duruma göre 2019 yılı için herhangi bir uzatma kararının alınmadığından konut ve işyerlerinde eski oran olan binde 20 oranı ile harçlar tahsil edilmeye devam edilecek.Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle..