Şehir olarak futbolu seven bir kentiz. Sakaryaspor kurulmadan evvel de amatör kümelerimiz az takımlı liglerle oynanıyordu. Çok güçlü takımların mücadeleleri zevkle seyrediliyordu.

Futbolun tatile girdiği dönemlerde çeşitli semtlerde gayet iyi takımlar kurulur, çok iddialı maçlar oynanırdı. Yukarıda gördüğümüz takım 1974 Esentepe Gölspor yine güçlü ve iyi sporculardan oluşan kadrosuyla hatıra fotoğrafında buluşmuşlar.

Adapazarı’mızın sevilen kişileri olan bu isimleri futbol bir araya getirmişti. Eski futbolculardan oluşan kadrosu ile rakiplerini farklı mağlup etmişlerdi. Rakip Sedaş’ın sahasında oynanan maçta Etibankspor olmuş, Gölspor sahadan 9-2 galip ayrılmıştı.

Bu hatıra fotoğrafı Kemal Ateşli arkadaşımın arşivinden. Golleri de Kemal Ateşli (3), Selmet Şükür, Sedat Şengör, Zeki Doğu, Dündan Doğu, Şükrü Pehlivan ve Hamdi Oktayoğlu atmıştı. Fotoğraf 47 yılı geride bırakmış. 17 Kasım 1974’te çekilmiş.

Ayaktakiler soldan: Sakaryasporlu Kemal Ateşli, Eczacı Kamer Oktaylıoğlu (Rahmetli), Doğular kunduradan Zeki Doğular, Yıldırımsporlu Selmet Şükür (mobilyacı), Dündar Doğu (Rahmetli), Galerici Şükrü Pehlivan ve Yıldırımsporlu malzemeci Zeki.

Oturanlar soldan: Büfeci Cengiz Akaytay (Rahmetli), Sakaryaspor divan kurulu üyesi Saadettin Şençiçek (Rahmetli),Sakaryaspor’un efsane kaptanı İsmet Kahyalı, Çorapçı Sedat Şengör (Rahmetli), Hamdi Oktayoğlu. Önlerinde oturan isim de Maskot Bülent.

Siz okurlarımıza sıhhatli günler dilerim. Aramızdan ayrılan sevilen arkadaşlarımın da mekanları cennet olsun.