Adapazarı futbolun eski kulüplerinden bu Karaağaç dibinin ünlü takımı, futbolda rekabetli maçlar da hep vardılar. Kocaeli’ne bağlı yıllarda şampiyonluğu olan takımımızdır.

Hep güçlü kadrolarla sevenlerinin karşısına çıkarlardı, bizlerin hatırladıklarımızsa uzun yıllar başkanlık yapan başkan Şevket Başak ve takımın ağabeyi Avukat Mecdi Okuyan’dır bu kulübe çok hizmetleri olmuştur.

Bir zamanlar Musiki Cemiyetine de hizmetler veren tarihi binada Gençlerbirliğine kulüp lokali olarak hatırlanır. Karaağaç dibi uçak sokak başında idi. Sinemacı Erman ailesinin de sokak başında idi.

Gençlerbirliği şehrimize futbolda 1965 Sakarya Spor kurulana kadar hizmet eden futbol takımımızdır. Sakarya Spor kurulurken Ada Gençlik Güneş Spor, İdman Yurdu kulüpleriyle birlikte hareket edip faaliyetlerine son vermiştir.

Futbol muhabbetleri yapıldığı zaman Gençlerbirliği hemen yerini alır. Çok sayıda ünlü sporculara forma veren kulüp olarak anılırlar, nerede o eskiler diyoruz ve Gençlerbirliği’ni hatırlıyoruz.

Şimdi 1963 Gençlerbirliği’nin güçlü kadrosunu görüyoruz. O yılların futbol da isim yapmış sporcuları tarihi fotoğrafta bir araya gelmişler. Arşiv dostum ağabeyim rahmetli Muharrem Akova’dan.

Ayaktakiler soldan: Muharrem Akova Hidikuti- Bankacı Yüksel-Metin-Bankacı Zafer Sağnak-Maliyeci Deve Metin ve Kaptan Avukat Mecdi Okuyan. Oturanlar soldan: Mozalak Necmi-Doğan Başhavlu-Metin- Tabak Ziya- Muhasebeci Hilmi. Dile kolay 58 yıl gerilerde kalmış. Aramızdan ayrılanların mekanları cennet olsun.