İletişim Künye RSS Ana Sayfam Yap

Ana Sayfa Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam Magazin Medya Sağlık Kültür-Sanat Teknoloji Röportaj

KÜÇÜK İLANLAR
YILMAZ VURAL SAKARYASPOR'DA
VURAL: "MADDİ BEKLENTİM YOK"
YILMAZ HOCA BURAYA YUMRUK HAVAYA
''LİGDE KALIRSAK SENEYE ŞAMPİYONUZ''
"LİGDE KALACAĞIMIZA İNANIYORUM"
SPORTİF DİREKTÖRLÜĞE 'EVET'
KAR SAKARYA'DAN BUGÜN GİDİYOR
KONYA'DAN BOŞ DÖNÜYORUZ
"TÖHMET ALTINDA BIRAKMAYIN"
ORTA GARAJ YENİLENİYOR
VURAL OYUNDAN MEMNUN
BERAT ALİ KADRODA
VURAL ŞOV BAŞLIYOR
HEDEF: SIFIR MALİYETLİ ENERJİ


Anket
Sizce Tren Garı şehrin merkezinden taşınmalı mı?
Evet
Hayır

Abesle iştigal
25 Ocak 2012 14:00
0 Yorum
Demiryol İş Şube Başkanı Cemal Yaman, TÜVASAŞ'ı Ferizli'ye taşımanın abesle iştigal alacağını belirtti.

Demiryol İş Sendikası Şube Başkanı ve Türk İş İl Temsilcisi Cemal Yaman, TÜVASAŞ'ın Ferizli'ye taşınacağı iddialarına sert çıktı. TÜVASAŞ'ın üretim anlamında hiç bir sıkıntısı olmadığını dile getiren Yaman, “Bu işin arkasında ne olduğunu çok merak ediyoruz. TÜVASAŞ'ı dert edenler, Eurotem'i kurtarmak istiyorlar” dedi.

ÇÖP İHRAÇ ETMEDİLER

Eurotem'in temeli atılırken sendika olarak protesto gösterisi yaptıklarını ifade eden Başkan Yaman, “Eurotem'e isterlerse bin 400 dönüm Ferizli'de yer versinler. Ama bize dokunmasınlar. Eurotem kuruldu kurulalı yurtdışına bir çöp dahi ihraç edemedi. Marmaray ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vagonları dışında yaptığı bir üretimi de yok” dedi.

BİZİ DERT ETMESİNLER

TÜVASAŞ'ın Ferizli'ye taşınmasına her platformda karşı çıkacaklarını vurgulayan Yaman, “TCDD'nin 3 tane bağlı fabrikası var. Eskişehir'deki TÜLOMSAŞ ve Sivas'taki TÜDEMSAŞ'ta bizim TÜVASAŞ gibi şehrin içinde gelişimlerini tamamlamışlar. TÜVASAŞ'ın taşınmasını düşünmek bile yanlış. Bizim fabrikamızın kimseye zararı yok. TÜVASAŞ'ın sorunu olmadığı için kimsenin de dert etmesine gerek yok” diye konuştu.

TÜVASAŞ'I FEDA EDEMEZLER

Eurotem'i başka bir alana kurdurmalarının TÜVASAŞ için hiç bir sıkıntı oluşturmayacağını dikkat çeken Yaman, “Zaten onlar fazla bir istihdamda sağlamıyorlar. İşlerinin büyük bir kısmını TÜVASAŞ'a yaptırıyorlar. Birinde yüzlerce işçi çalışıyor, diğerinde ise iş olduğunda en fazla 100 kişi çalışıyor.Başkaları için TÜVASAŞ'ı feda etmeye çalışmaları çok ayıp. Eurotem ile TÜVASAŞ'ı aynı kulvarda değerlendirenler hata eder. Birisi kocaman fabrika, diğeri ise sadece atölye. Kimse abesle iştigal etmesin” dedi.

 

Yorumlar Yorum Ekle
Bu habere ilk yorumu siz ekleyin!
© 2010 - Bütün hakları saklıdır